Снимка PexelsЗелен светофар за членство в ЕП получи Северна Македония.Европейският парламент

...
Снимка PexelsЗелен светофар за членство в ЕП получи Северна Македония.Европейският парламент
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи Северна Македония за членство в ЕС

Снимка Pexels

Зелен светофар за участие в ЕП получи Северна Македония.

Европейският парламент (ЕП) поддържа Северна Македония по пътя ѝ към участието в Европейския съюз (ЕС). Това стана ясно след днешната среща на ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли с македонския президент Стево Пендаровски в Брюксел. 

Сасоли повтори мощната поддръжка на Екологичен потенциал за започване на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, написа

Това написа той в " Туитър " след днешната среща. 

Пендаровски е на двудневно посещаване в Брюксел, където организира редица работни срещи, измежду които и с непрекъснатия докладчик на Екологичен потенциал за страната - Илхан Кючюк.

Това оповестиха от пресцентъра на Кючюк.

Двамата са разискали политическата динамичност в връзките сред Северна Македония и България и провокациите пред двете страни. Единодушни са, че няма различен път сред двете съседки, с изключение на този на построяването на доверие и другарство.
" И двете страни имат ангажимент да положат взаимни старания и да се опитат да намерят допирните точки. Присъединяването на западната ни съседка към Европейски Съюз е от стратегически интерес освен за нея, само че и за България, по тази причина има потребност от разговор, откровени връзки и връщане към контракта от 2017 година ", е декларирал Кючюк.

По време на срещата, Пендаровски е изразил признателност за продължаващата поддръжка от Екологичен потенциал по процеса на разширение, както и персонално към евродепутата за ангажираността му и признатата резолюция, отбелязваща напъните на страната във всички области на промени.

Във фокуса на диалога сред двамата са били опциите за прогрес на Северна Македония в евроинтеграцията, в подтекста на идните срещи в границите на Европейския съюз, които ще се проведат през май и юни тази година, както и двустранни въпроси, свързани с добросъседските връзки.

Подчертана е била също по този начин нуждата от скорошно осъществяване на междуправителствена конференция и публично начало на договарянията за присъединение в Европейския съюз.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР